HK Aranäs värvar norsk kantspelare

Jonas Haugsgjerd. Foto: HK Aranäs

HK Aranäs fortsätter värva spelare inför kommande säsong. Igår presenterades den norska kantspelaren Jonas Haugsgjerd. 

– Efter flera säsonger på toppnivå hos Fyllingen och senare hos Viking känner jag att jag vill testa utomlands, säger Haugsgjerd till klubbens hemsida

Aranäs har presenterat tre nya spelar i truppen de senaste fem dagarna, och den senaste i raden är alltså Jonas Haugsgjerd. Den norska kantspelaren kommer nyligen från Fyllingen och har nu skrivit på ett kontrakt över två säsonger med Göteborgsklubben.

– Efter en personligt väldigt god säsong kände jag att rätt tidpunkt för det är inne (spel utomlands), när då Aranäs hörde av sig blev jag väldigt intresserad och efter vidare diskussioner med Jerry och Johan, blev jag överbevisad om att Aranäs är perfekt för nästa steg i min utveckling, säger Haugsgjerd till klubbens hemsida.

På hemsidan skriver lagets herrtränare, Jerry Hallbäck, så här om nyförvärvet:

”Jonas är en riktigt kontringsstark kille, bra på att läsa spelet och ”sticka” vid rätt tillfälle för att springa ifrån sina motståndare. Vidare är han social som person, vill framåt och vill hela tiden utvecklas och hitta nya utmaningar.”

För Haugsgjerd blir det alltså debut i Aranäströjan under nästa säsong, och han ser redan framemot att få möta hemmapubliken.

– Det glädjer mig enormt att bidra för att Aranäs skall ta nya steg och jag har redan hört rykten om den fantastiska atmosfären som Aranäs Eagles och resten av hemmapubliken skapar. Jag lovar att bidra med massa show och energi för att vi tillsammans skall nå nya mål, avslutar Haugsgjerd.

Övriga två spelare som Aranäs värvat senaste dagarna är Viktor Rhodin och Mikkel Beck Jörgensen.