Hilmerssons 3 stjärnor: Sävehof – Lugi

Bertram Obling. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Det här blev en underbar kväll, framförallt för hemmapubliken som fick se sitt Sävehof spela ut som i ett sprakande fyrverkeri. I 50 minuter bjöd matchen en underhållning av absolut bästa märke. När tio minuter återstod dog matchen när Sävehof gick upp i tio måls ledning. Men alla var bra, båda lagen var bra, domarna var bra, sekretariatet var bra, klackarna var bra, de som torkade golvet var bra, ja till och med själva mopparna verkade vara av bra kvalitet. Men allra bäst var dessa spelare:

Bertram Obling, det här var hans stora kväll. Oj oj så många avgörande räddningar mannen med stort M stod för. Bland annat tre straffräddningar och en räddningsprocent på 45 procent i övrigt. Den här matchen kan Bertram berätta om för barnbarnen om femtio år!  

Elias Ellefsen á Skipagøtu är ingen handbollsspelare – han är en artist som leker med såväl bollen som sina motståndare. Plötsligt gör han en manöver som får publiken att storögt undra – vad var det som hände? Sex mål och nio assist vittnar om vem som var planens bäste utespelare.

Vetle Eck Aga, spelar en sällsynt stor roll i Sävehofs mittförsvar. Med snabba fötter, följsamhet och ett jävlaranamma blev han en skräck för Lugispelarna. Hemmapubliken kan redan nu sakna att han försvinner till Norge i höst. Men egentligen bör han dela berömmet med sin kollega i mitten. Felix Möller var strålande effektiv ikväll med sex mål på sju försök.

Slutresultat: 33 – 21

Anders Hilmersson