HIF Karlskrona siktar högt: ”Vi kan slå alla lag, slutspel är målet”

Karl-Johan Lång. Foto: Claus Meyer

Förra säsongen klarade sig HIF Karlskrona kvar i Handbollsligan via kvalseger mot Tyresö. I en intervju med P4 Kristianstad säger tränare Karl-Johan Lång att målsättningen i år är betydligt högre.
– Vi kan slå alla lag och slutspel är såklart ett mål, säger Karl-Johan Lång.

HIF Karlskrona har ett tungt år bakom sig. Inte förrän efter sista kvalmatchen mot Tyresö kunde man andas ut ordentligt. Inför i år har truppen genomgått en rejäl omvandling. Bland annat har alla tre målvakter som fanns i truppen förra säsongen (Flamur Gerbeshi gick till Alstermo, Mario Cvitkovic gick till Tatran Presov och Bruno Castro har en ännu hittat ny klubb) lämnat och ersatts med tre nya. In kommer istället Vladan Abramovic från Montenegro och Markus Mattson från Vinslöv.

Kvar är dock storstjärnan Lars Möller Madsen och lagkapten Niklas Grundsten.

Tränare Karl-Johan lång uttrycker i en intervju med P4 Kristianstad att han är nöjd med truppen och känner sig självsäker över lagets fysiska nivå.
– Vi kommer att få se ett HIF Karlskrona som kan spela en mer tempostark handboll och som ska vara betydligt mer starka i slutet på matcherna.

HIF Karlskrona inleder säsongen på svårast möjliga vis. Fredagen den 1 september åker man till Kristianstad för att försöka bryta IFK Kristianstads svit på 46 raka hemmasegrar.