HIF Karlskrona sänder helgens träningsturnering

Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

I helgen spelas Scandic Karlskrona Open. Det är ett sammandrag som HIF Karlskrona arrangerar och klubben får celebert besök från regerande mästarna Sävehof, de vita giganterna från Ystads IF samt tuffa seriekonkurrenterna Hammarby och Amo. HIF Karlskrona sänder matcherna.

– Vi mår bra av att möta flera olika sorters motstånd för att vara förberedda för en lång säsong. Att vi här får tre riktigt tuffa matcher kommer förhoppningsvis också ge spelarna en uppfattning om vad som krävs för att ligga i toppen av Herrallsvenskan och i Handbollsligan, säger HIF:s sportchef Tobias Karlsson i ett pressmeddelande.

Sammandraget inleds på fredag kväll och avslutas på söndag eftermiddag. HIF Karlskrona gör en storsatsning på streaming och hoppas kunna erbjuda tv-publiken riktigt bra kvalitet.

Totalt spelas sex matcher (Amo ersätter Ystads IF på söndagen) och publiken kan köpa dagspass och streama matcherna. Ett dagspass kostar 99 kronor och då får man se båda matcherna den dagen.

Sävehof tränas av Mikael Apelgren, Ystads IF av Oscar Carlén och Hammarby av Patrik Fahlgren, alla goda vänner till sportchef Karlsson.

– Jag är god vän med dem, så visst har jag lite koll på hur de vill spela handboll, sen om det blir så mot oss, det återstår att se. Men vi kan förvänta oss riktigt tufft motstånd och matcher där vi behöver upp i absolut toppnivå för att ha en chans, säger Tobias Karlsson.

Spelschema:

Fredag 21/8

18:00 HIF Karlskrona – Ystads IF

20:00 Sävehof – Hammarby

Lördag 22/8

14:00 Ystads IF – Sävehof

16:00 HIF Karlskrona – Hammarby

Söndag 23/8

12:00 Hammarby – Amo HK

14:00 HIF Karlskrona – Sävehof

Läs mer här: https://www.hifkarlskrona.se/scandic-karlskrona-open/