HIF Karlskrona gör klart med Kristianstads vänstersexa

181107 Kristianstads Anton Persson och Ystads målvakt Anders Persson under matchen i Handbollsligan mellan Kristianstad och Ystad IF den 7 november 2018 i Kristianstad. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Anton Persson byter orange mot gulsvart nästa säsong. 20-åringen från IFK Kristianstad har nämligen skrivit på ett tvåårskontrakt för HIF Karlskrona det meddelar HIF på deras hemsida. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Vi har bra koll på Anton och är väldigt nöjda att han valde att spela hos oss. Vi tror att han och Linus Fernebrand kan sporra varandra att ta kliv framåt, säger Mikael Sandström från HIF Karlskronas sportgrupp på hemsidan.

Anton Persson är den senaste i raden av yngre förmågor som har tagit steget till HIF Karlskrona inför nästa säsong. Tidigare har klubben även gjort klart med Gustaf Banke från IFK Kristianstad, Jack Månsson från Amo och Linus Andersson från Ystads IF.

– Det här känns riktigt bra, jag valde rätt. Jag hade en del att välja på och HIF Karlskrona har spännande saker på gång med ny arena, unga och utvecklingsbara nyförvärv och en bra tränare i Robert Andersson, säger Anton Persson på hemsidan.

I Persson får HIF en vänsterkant som redan har varit med och representerat blågult på ungdoms- och juniornivå. I år har 20-åringen dessutom gjort 17 mål i Handbollsligan för oerhört konkurrenskraftiga IFK Kristianstad och fått känna på Champions League-spel med klubben.

Men nu tar vänsterkanten alltså väskan och flyttar till HIF Karlskrona där Linus Fernebrand blir närmsta kollega och största konkurrent.

– Det blir bara roligt med konkurrens. Linus har gjort det väldigt bra och så klart blir det tuff konkurrens, men jag tror vi kan höja oss båda två. Jag är ung och behöver speltid, vilket jag hoppas att jag ska göra mig förtjänt av, säger Anton Persson på hemsidan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here