Heta semifinaler i herrhandbollen – expertanalys från Dagens Spel

Sävehofs Oskar Sunnefeldt bryter igenom Skövdeförsvar. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

Fyra lag är kvar och nu är det dags för semifinaler. Serieettan Kristianstad möter Alingsås och är storfavorit. Kan nog bli 3-0 i matcher. Däremot är IFK Skövde – Sävehof en betydligt mer öppen affär även om IFK Skövde står som ganska tydlig favorit.

Matchinfo

Handbollsligan, semifinal 1:5
Fredag 26/4, kl. 19:00
IFK Skövde – Sävehof

Inbördes möten

2019: Sävehof – IFK Skövde 32-36
2019: IFK Skövde – Sävehof 32-28
2018: Sävehof – IFK Skövde 24-32
2017: Sävehof – IFK Skövde 27-31
2017: IFK Skövde – Sävehof 22-33

Läget i laget, IFK Skövde

IFK Skövde har genomlidit många jobbiga år och senast klubben var i semifinal var 2007. Senaste åren har laget mest fått kämpa för nytt kontrakt och så sent som i fjol slutade laget på tionde plats i grundserien. Till den här säsongen kom en hel del nya spelare, men framförallt en ny tränare i Jonas Wille som byggde om en del och snabbt gjorde det IFK Skövde till ett topplag.

Det blev en snygg tredjeplats i grundserien och i kvartsfinalen mot Lugi blev det 3-0 i matcher. Otroligt starkt av IFK Skövde. Det har medfört ett tre veckor långt speluppehåll inför den här matchen och det kan vara ett litet minus. På hemmaplan har IFK Skövde vunnit 17 av 18 matcher den här säsongen. Det finns några småskavanker i truppen, men räkna med att alla spelare är tillgängliga när domaren blåser igång matchen.

Läget i laget, Sävehof

Sävehof har gjort en godkänd säsong och att laget bara blev sjua i tabellen ska man inte ta så allvarligt. Det var en otroligt jämn grundserie förutom överlägsna Kristianstad och till fjärdeplatsen hade Sävehof bara fyra poäng.

I kvartsfinalen väntade svåra HK Malmö och det var skåningarna som var mycket stora favoriter att vinna den kvartsfinalen. Sävehof ville annat och lyfte upp nivån flera hack jämfört med grundserien och vann med 3-1 i matcher efter bland annat två mycket starka segrar nere i Malmö. Nu väntar IFK Skövde i semifinalen och Sävehof får slå ur underläge även i den här matchserien, och det passar dem perfekt.

Speltips IFK Skövde – Sävehof

Lagen har mötts tre gånger den här säsongen och alla har slutat på samma sätt, dvs med IFK Skövde som segrare. Två matcher har varit i Partille och det har dessutom varit enkla segrar. Helt klart har IFK Skövde hittat nyckeln till Sävehofs spel och nu är frågan om Sävehof kan hitta något motvapen?

Över fem matcher ser vi IFK Skövde som knapp favorit, framförallt med tanke på deras facit på hemmaplan den här säsongen. Sävehof har lyft spelet enormt i slutspelet och det kan mycket väl gå till fem matcher. Spemässigt är det ettan som ligger närmast till 1,61, men ett bättre spel är över 55,5 mål till 1,87. I säsongens tre möten har det blivit 56, 60 och 68 mål. Oddsen finns hos Unibet och matchen sänds på TV 4 – Sportkanalen. Är du ute efter att hitta ett annat odds och en bonus till det finns här en lista med casino bonusar.