Het Ystadmålvakt i vägen för Malmö

Måns Landgren. Foto (arkiv): Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Den inspirerade inhopparen har fått en annan arbetsbeskrivning. Nu vet Måns Landgren också att starta och stänga igen i ett Skånederby. Med målvakten som en jätte fick Ystads IF snart segervittring, HK Malmö fajtade mest på marginalen till förlust.

Landgren startade som sagt med några saftiga räddningar. Malmö kom så smått ur balans med 3–0 på tavlan. Det blev 6–1 och sedermera 17–11 i paus utan att gästerna löste Landgrens övertag. Eller för den delen de egna negativa tankarna.

– Vi är alldeles för passiva i första halvlek, inte alls med i fötter och huvud. Deras målvakt gör det jättebra och har tjugo räddningar, men det är många skott som vi inte ska skjuta, så det var definitivt inte bra, sade Stian Tönnesen till Sydsvenskan.

Tränaren fick se en uppryckning i andra halvlek. Jim Andersson (sex mål) siktade säkert från kanten, Malmö fick också skyttestöd från Anton Blickhammar i en tajt final utan att komma ifråga för kvittering.

Målbäst i Ystad var Johan Dahlin med åtta fullträffar men det var Landgren som dominerade mest och nådde längst i MEP-sammanhang.

Malmö siktar på revansch innan julhelgen är över, på annandagen i Baltiska Hallen.

– Då vill jag se en helt annan attityd. Har vi förlorat en i Ystad och sedan vinner hemma, så är det inte hela världen, Ystad är ett bra lag, särskilt på hemmaplan, sade Tönnesen till Sydsvenskan.

Ystads IF–HK Malmö 26–24 (17–11)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>