Henrik Signell ledde Skövde till seger över Sävehof

Henrik Signell, tränare IFK Skövde. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

IFK Skövde låg över nästan hela vägen mot IK Sävehof. Mittsexan Dan Beck-Hansen och målvakten Håvard Åsheim var stora orsaker till segersiffrorna 28–22.

Henrik Signell gästade sin förra klubb med succé. Det mesta under torsdagskvällen skedde också på IFK:s villkor, till tränarens glädje.

– Vi gör många bra saker och finner fina lösningar matchen igenom. Det vi pratat om att trycka på inför matchen fungerade väldigt bra. Det ser totalt sett stabilt ut, men vi ska inte glömma att det fortfarande är en bra bit till seriestart. Det gäller att jobba vidare, sade han till klubbens hemsida.

Dan Beck-Hansen briljerade med åtta fullträffar och en hög andel lyckade avslut från linjen. Dessutom höjde Håvard Åsheim än en gång nivån som matchvinnarkandidat mellan stolparna.

I Sävehof tog Henrik Tilsted för sig med fem mål, duon Jonathan Edvardsson och Rune Schrøder nätade fyra gånger var. Det lilla hemmahoppet försvann när Skövde tog hand om starten av andra halvlek och drygade ut ledningen till ointaglig marginal.

IK Sävehof–IFK Skövde 22–28 (12–14)