Henrik Knudsens hälsena är av – karriären i fara?

190923 Ystads IFs Henrik Knudsen i kamp med Helsingborgs Jonatan Wilthorn under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan OV Helsingborg och Ystads IF den 23 september 2019 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Henrik Knudsen skadade sig allvarligt i Ystads IF:s match mot Önnered i torsdags. Nu står det klart att det är hälsenan som är av för den rutinerade dansken. Knudsen väntas bli borta i 9-12 månader, meddelar han till Ystads Allehanda.

Det är såklart alltid tungt med en allvarlig skada, och är man dessutom 37 år gammal kan det vara ännu jobbigare då karriären börjar närma sig slutet. Men trots det tråkiga beskedet för Henrik Knudsen och YIF så är dansken positiv inför fortsättningen.

Han berättar i en Plus-låst artikel för Ystads Allehanda att han hoppas kunna komma tillbaka till handbollsplanen inom 9-12 månader. Han utesluter alltså inte en comeback, oavsett om den blir i Ystad eller någon annanstans.

Henrik Knudsen har tidigare representerat lokalkonkurrenten IFK Ystad. Spelfördelaren har tidigare lirat i klubbar som Vive Kielce, Bergischer, Meshkov Brest och GOG, utöver 19 landskamper för Danmark.

Vi får hoppas på en god rehab för Henrik Knudsen och hoppas kunna se den luriga mittnian på plan igen.