Henrik Knudsen förstärker i OV säsongen ut

Henrik Knudsen. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

OV Helsingborg hade en fin inledning på säsongen i Handbollsligan. Därefter har det varit en tuff period med flera förluster, vilket har placerat dem sist i tabellen. Under fredagen presenterar nu klubben en ny spelare i truppen, danska Henrik Knudsen som kommer tillbaka till handbollen efter ett år av rehab. 

I slutet av oktober åkte OV Helsingborgs playmaker Albert Månsson på en korsbandsskada, och kommer därför saknas i truppen säsongen ut. För att fylla ut den platsen, samt för att förstärka truppen ytterligare, har klubben nu gjort klart med den danska välrutinerade Henrik Knudsen för säsongen ut.

– Det här är i första hand en komplettering till befintlig trupp. När Albert Månssons skada tyvärr visade sig vara långvarig har vi varit en spelare kort på både träning och match. I dessa Covid-tider är laget förstås ännu mer utsatt och då är det extra viktigt med avlastning när säsongen nu rullar in i ett intensivt skede. Vi har därför letat efter och funnit en spelare som vi menar kan bidra till det spel som vi strävar efter”, säger Mats Engblom, klubbchef OV Helsingborg i pressmeddelandet.

För Knudsen, som tidigare spelat i bland annat både Ystads-lagen men också i Polen, Tyskland och Norge, blir säsongen i OV Helsingborg en nystart efter att han skadade hälsenan i november förra året.

– Tack till OV för att ha gett mig denna möjlighet till ett bra avslut på karriären. Jag hoppas på att jag kan vara med på högsta nivån igen, men jag vet också att det blir en tuff period för mig med mycket fysträning närmsta tiden”, säger Henrik Knudsen själv i pressmeddelandet. 

Länk: OV Helsingborg kompletterar truppen!
Relaterad artikel: Albert Månssons knäskadad – borta hela säsongen