Hemmaseger för Hallby mot IFK Ystad

Hallbys Hampus Dahlgren. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

IF Hallby och IFK Ystad gick in i lördagens drabbning med lika många poäng. När lagen ställdes mot varandra visade det sig också bli just jämnt – åtminstone inledningsvis. Tillslut så var dock Hallby något starkare, och de som plockade med sig de två poängen in i tabellen.

Efter helt jämna första tio minuter mellan lagen var det hemmalaget som hade medvind under de första halvleken, och därmed skapade sig en ledning med ett par mål. Inte minst tack vare Hampus Dahlgren som stod för fyra mål under de första 30 spelminuterna. Målvaktsspelet i Jönköpingslaget fungerade även det bra framför hemmapubliken, vilket var en bidragande orsak till lagets försprång.

Samtidigt visade Marius Ferkingstad upp sig ordentligt i IFK Ystad med fem fullträffar, vilket dock inte räckte till för att nå en kvittering innan halvtid.

Halvtid: 17–14

I den andra halvleken gick det tyngre för IFK. Under de första minuterna tvingades Måns Landgren att utgå från spel efter att ha klivit snett i samband med ett straffkast och ett par minuter senare fick Filip Långh ta emot ett rött kort.

Hallby skapade sig ett allt tydligare grepp om matchen – men fler än tre till fyra mål upp lyckades de inte lösa. IFK Ystad höll sig kvar bra i kampen om poängen och lät inte hemmalaget springa ifrån till något avstånd som inte gick att ta ikapp.

Framåt slutminuterna visade Marcus Holmén dock upp sig allt mer i hemmalagets mål, samtidigt som energin hos IFK Ystads spelare tycktes dippa något. Därmed kunde Hallby, trots att avståndet inte ökade under slutminuterna, tryggt spela hem matchen och plocka med sig de två poängen.

IF Hallby HK – IFK Ystad 30–25 (17–14)