Helge Freiman blir proffs i Tyskland

Helge Freiman, Eskilstuna Guif. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Guifs Helge Freiman är klar för tyska GWD Minden.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Den duktiga mittnian Helge Freiman lämnar Eskilstuna Guif efter säsongen för tyska GWD Minden. Det meddelar den svenska klubben idag på sin hemsida:

”Att bli proffs i Tyskland har ju alltid varit en dröm och nu är den sann. Efter att ha diskuterat med olika föreningar kom jag ganska snabbt fram till att det här är det bästa alternativet, det kändes ”rätt” direkt och så finns det ju flera svenskar i laget som gör övergången lättare.”

Det har tidigare spekulerats i att IFK Kristianstad varit intresserade men nu blir det alltså Minden. De ligger på uppflyttningsplats i andradivisionen och kommer, om ingenting sensationellt sker, att spela i Bundesliga nästa säsong.

GWD Minden är en klassisk ”svenskklubb”. Just nu spelar Magnus Jernemyr, Dalibor Doder, Charlie Sjöstrand och Joakim Larsson i Kampa-Halle. Även tidigare Guifare Aleksandar Svitlica spelar på H6 i laget numera.

Andra svenskar som huserat i klubben är Magnus Andersson, Tomas Axnér, Fredrik Ohlander, Johan Pettersson, MartiN Frändesjö, Robert Hedin och Anders Henriksson. Ulf Schefvert var tränare i klubben 2010 – 2013.

Helge Freiman är född 1992 och fostrad i Lidingö SK. Han mellanlandade i IFK Tumba innan han tog klivet till Eskilstuna Guif.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here