HBL: Så gick det i fredagens matcher

Daniel Blomgren och William Andersson Moberg, Alingsås HK. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Det spelades dubbla matcher i Handbollsligan under fredagen – med väldigt olika matchskepnad och resultat. I Alingsås vände hemmalaget mot Hallby och vann med 34–33 medan IFK Kristianstad körde över Önnered och vann med 33–20.

Handbollsligan är igång och visst är det härligt med handboll igen. Under fredagen spelades två matcher i serien och det var intressant på väldigt olika sätt.

Alingsås HK – Hallby 34–33 (16–18)
Hallby startade säsongen med att vara nära att skrälla hemma mot IK Sävehof, men det blev en premiärförlust för Jesper Östlunds lag. Alingsås i sin tur åkte på en storförlust borta mot IFK Skövde och inledningsvis såg det ut som att det skulle bli andra raka förlusten i Handbollsligan för AHK.

Hallby startade matchen riktigt bra och hade ledningen med 18–16 i paus. I den andra halvleken var det jämnt hela vägen och faktum är att Hallby var nära att vinna. Men när det gällde som mest visade hemmalaget större kyla och kunde vinna med 34–33.

En stor anledning till att AHK redde ut det till slut var Daniel Blomgren. Vänsternian fick i stort sett hela förra säsongen spolierad på grund av skada, men är nu tillbaka och har fått en stor roll i Mikael Franzéns lag. Blomgren tackade för förtroendet genom att göra tolv mål mot Hallby. I bortalaget blev Jesper Järlfors målbäst med sju fullträffar.

IFK Kristianstad – Önnereds HK 33–20 (16–11)
ÖHK var med i matchen inledningsvis, men efter slarv i några anfall drog IFK Kristianstad ifrån och efter det var det aldrig spännande. 16–11 efter 30 minuter blev till 33–20 när matchen blåstes av. En tung förlust för ÖHK naturligtvis, men det är knappast borta mot IFK Kristianstad som poängen ska spelas in.

IFK och Ljubomir Vranjes har fått en bra start på säsongen med två raka segrar, först mot topptippade HK Malmö och sedan alltså mot Önnered. I gårdagens match blev Emil Frend Öfors målbäst med sju fullträffar, medan fem spelare i bortalaget stannade på tre mål.

Det mest intressanta med gårdagens kväll i Kristianstad Arena var kanske ändå det faktum att Simon Birkefeldt saknades helt i hemmalagets trupp och en flytt bort från IFK Kristianstad lär vara på gång, något Kristianstadsbladet rapporterat om.