Håvard Åsheim återvänder till IFK Skövde

Håvard Åsheim i Skövde. Foto: Viktor Ljungström / BILDBYRÅN.

Håvard Åsheim lämnade IFK Skövde 2021 för proffslivet i tyska TUS Nettelstedt-Lübbecke. Nu är det klart att den norske målvakten återvänder till Skövde efter den här säsongen. Han har skrivit ett kontrakt över tre år.

Efter tre år i Skövde lämnade Håvard Åsheim klubben 2021 och flyttade till tyska TUS Nettelstedt-Lübbecke. Nu meddelar IFK Skövde att han kommer tillbaka till sommaren.

– Det ska bli jättekul. Jag trivdes fantastiskt bra i Skövde och det känns oerhört bra att få komma tillbaka, säger Åsheim på klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Det har givetvis varit utvecklande att få spela i världens bästa liga och i de stora arenorna i Tyskland. Förhoppningsvis har det gjort mig till en bättre målvakt och jag ser fram mot att få spela i många år till.

IFK Skövdes sportchef, Ulf Nyström, understryker att Skövde inte bara får en väldigt duktig målvakt utan också en fin ambassadör för föreningens verksamhet.

– För oss är det inte bara sportsligt bra utan även en symbolik i att även spelare som inte är från Skövde kommer tillbaka till vår klubb. Det värmer lite extra, skulle jag säga.

Hyllar Skövdes ungdomssatsning

– Att få chans att vara med och ge en del tillbaka är verkligen något jag gillar. Det finns så många människor i och runt föreningen som jag lärde känna och det ska bli mycket fint att få komma tillbaka. Tycker också om IFK:s ungdomsarbete och det ”unga blå havet” på matcherna, fortsätter den 29-åriga målvakten.

Åsheims moderklubb är Langhus IL. Efter fyra år i norska elitlaget Hasslum HK kom han till IFK Skövde 2018. Han har ett 80-tal juniorlandskamper på meritlistan liksom medverkan i det norska rekruttlandslaget.

Den 23-årige målvakten Victor Bang lämnar Skövde till sommaren. Det är också klart att Milan Bomastar, som kom till klubben som ersättare för Fabian Norsten, kommer att lämna Skövde efter den här säsongen. Bomastar är klar för franska Chartres Metropole HB kommande spelår. I Victor Bangs fall är ny klubbadress inte klar.

Länk: Håvard Åsheim återvänder till Skövde