Handbollsligan söndag: Alingsås föll mot Skövde och två pinnar till Guif i premiärdrabbning

Guifs Vasilije Kaludjerovic. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Säsongen 2020/21 är äntligen igång efter ett långt uppehåll. Handbollsligan drog igång redan i fredags, men under helgen som gått har ytterligare fyra matcher spelats runt om i landet. Här följer en summering av söndagens två matcher, där Alingsås föll hårt mot Skövde och Guif plockade med sig två poäng mot IFK Ystad. 

IFK Skövde HK – Alingsås HK 31-20 (17-12)
Premiärhelgen har präglats av jämna matcher, knappa vinster och sura förluster -men när Skövde tog emot Alingsås under söndagen var det inget snack om vilket som var det starkare laget. Gästande Alingsås, som slutade på en förstaplats i tabellen efter förra säsongens abrupta slut, föll pladask och fick slutligen se sig besegrade med elva bollar.

Redan efter knappt tio minuters spel drog hemmalaget Skövde iväg målmässigt, och innan de första 30 spelminuterna var avklarade hade ledningen ökat till fem mål. Den andra halvleken bjöd på ett liknande spel, där Sköve helt klart var det bättre laget. Underläget var för stort för Alingsås att jobba ikapp, och istället fortsatte bollarna att rulla in för hemmalaget.

Kristian Jakobsen var måltätast i Skövde under matchen med sina åtta fullträffar, varav sex i första halvlek. På samma antal mål stannade Alingsås Benjamin Helander, som var klart målstarkast i det gästande laget.

IFK Ystad HK – Eskilstuna Guif IF 20-24 (9-11)
Söndagens andra match bjöd även den på lite av en skräll, när Eskilstuna Guif klev fram och plockade med sig två pinnar från premiärmötet med IFK Ystad. Efter en målfattig inledning på matchen, där de båda lagen visade upp ett stabild spel bakåt, lyckades gästerna dra ifrån till en tvåmålssledning med knappt fem minuter kvar av den första halvleken.

Den knappa ledningen höll sig in i halvtidsvilan, med när den andra halvleken blåstes igång var hemmalaget snabbt tillbaks och kvitterade till 12-12. När Guif sedan lyckades springa ifrån på nytt var det bland annat debutanten Marko Roganovic i Eskilstuna-målet som såg till att ledningen kvarstod med sina dubbla straffräddningar. Även lagets förstamålvakt, Daniel Freyr Andrésson, visade på en hög nivå under matchen och bjöd på flera fina räddningar.

Matchresultatet fastställdes slutligen till en fyramålsvinst för gästande Eskilstuna Guif, och IFK Ystad fick se sig besegrade i premiärmötet.