Handbollsligan: Så gick det i tisdagens matcher

Daniel Lindgren, HK Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Tisdagens fyra matcher i Handbollsligan bjöd på tre favoritsegrar samt en skräll när HK Varberg besegrade Ystads IF.

Efter gårdagen har samtliga lag nu spelat 30 matcher av 32 och det är spännande på flera håll. Spännande var det även i tre av fyra matcher under tisdagen, endast IFK Kristianstad hade avgjort relativt tidigt i sin match mot IK Sävehof.

IFK Ystad – Eskilstuna Guif 37–36
Som så många gånger förr under den här säsongen gjorde Guif det bra och hade länge ledningen. Men när det skulle avgöras var IFK Ystad lite skarpare och kunde därför vända till seger med 37–36. Oerhört tungt för Guif naturligtvis, men även för Redbergslid som nu ser slutspelshoppet sänkas ytterligare.

IFK Kristianstad – IK Sävehof 32–20
Hemmalaget gjorde ett ryck i slutet av första halvlek och under inledningen av den andra, något som räckte för att besegra IK Sävehof. Sävehof hade inte mycket att sätta emot och precis som var fallet under förra säsongen är det svårt att veta var Partillelaget står inför slutspelet. Samma sak skulle kunna sägas om IFK Kristianstad som varvar fina insatser med plattmatcher.

IFK Skövde – Önnereds HK 35–24
Precis som väntat var IFK Skövde en för tuff nöt att knäcka för Önnered. Femmålsledningen i paus blev till elva bollar till slut för ett IFK Skövde som har spelat upp sig under säsongens gång. Just nu är det helt öppet mellan IFK Kristianstad och IFK Skövde om vilket lag som kniper tredjeplatsen. Lagen har lika många poäng, enda fördelen IFK Kristianstad har är målskillnaden, men endast med sex mål.

HK Varberg – Ystads IF 25–24
Jumbon har skrällt tidigare under säsongen och gjorde det på nytt mot Ystads IF. Visserligen bör det kanske inte anses vara en så stor skräll eftersom YIF blandar och ger och har gjort så hela säsongen, men det var fortfarande en fin prestation av hemmalaget, som sätter rejält med press på OV Helsingborg i bottenstriden. Det krävs förmodligen två segrar på två matcher för att Varberg ska undvika sistaplatsen, men hoppet är inte ute.