Handbollsligan: Fortsatt kritik mot spelschemat

Tomas Axnér. Foto: Lars-Erik Nilsson

LUGI spelar väldigt mycket matcher just nu och tidigare i veckan kritiserade lagets tränare Tomas Axnér det tuffa spelschemat i Handbollsligan. Nu får LUGI-tränaren medhåll av IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson.

ANNONS

– Ju fler som inser problematiken, desto bättre är det, säger Jesper Larsson till Expressen.

LUGI har tagit sig till gruppspel i EHF-cupen och möter Anaitasuna på bortaplan ikväll. Att kombinera spel i Europa med Handbollsligan är ingen lätt nöt att knäcka och efter LUGI:s match mot HK Malmö i veckan var Axnér kritisk.

– Vi får väldigt dåligt med tid att förbereda oss för matcherna, för att ligan är så komprimerad och startar så sent varje år, sa Axnér då.

Ett annat svenskt lag som kombinerar spel i den inhemska ligan med spel i Europa är IFK Kristianstad. Klubbarna är överens om att en förändring måste ske.

– Är fler överens om att vi ska börja ligan tidigare kan vi påverka. Vi har ett uttalat mål att vi vill anfalla på dubbla fronter, dels i ligan och dels i Europa. Men det är problematiskt med ett tajt spelschema, säger Jesper Larsson och avslutar.

– Jag tycker det är jätteroligt att fler svenska klubbar har möjlighet att spela internationellt, det är väldigt utvecklande för spelarna och klubbarna. Och det är ligan, och svensk handboll, som profiterar av det.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here