Handbollsligan: Första ronden till IK Sävehof

Jonathan Edvardsson, IK Sävehof. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

I en svängig, tuff och stundtals ful handbollsmatch drog IK Sävehof det längsta strået. Matchen gick till förlängning och där var bortalaget starkast. Sävehof vann med 28–25 och har därmed övertaget i den här kvartsfinalserien.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Starten på matchen var hemmalagets. HK Malmö gick upp till 9–5 och gav Sävehof problem då viktige William Bogojevic hade dragit på sig två utvisningar efter drygt nio minuter.

Då började Sävehof spela 5–1-försvar med Oskar Sunnefeldt som spets. Det gav, precis som i den andra halvleken när lagen möttes för ett par veckor sedan, utdelning. Sävehof gick ikapp till 12–12 genom Viktor Ottosson med två minuter kvar av halvleken och i paus var ställningen 13–13.

I den andra halvleken var Sävehof i förarsätet under större delen av tiden, mycket eftersom Partillegänget fick matchen dit de ville. Tufft och småfult spel med Christoffer Brännberger i spetsen gjorde att HK Malmö tappade fokus. Sävehof gick upp i ledning med 20–18 och hade chansen att göra 21–18, men då missade Brännberger friläget. Istället för 21–18 kunde hemmalaget gå ikapp till 20–20. Men så åkte HK Malmö på en tuff smäll då Anton Blickhammar fick rött kort efter tre utvisningar.

Det blev stor dramatik på slutet av ordinarie tid där Dan Beutler räddade kvar HK Malmö i matchen. Väl i förläningen var IK Sävehof det bättre laget och kunde vinna, fullt rättvist, med 28–25. Stort övertag därmed för IK Sävehof i den här kvartsfinalserien.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here