Handbollsligan: Alingsås vann i premiären

Alingsås Mathias Pedersen och Jacob Lundahl i kamp med Aranäs Philip Jonsson, Oscar Gentzel och Erik Karelius.Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN.

Handbollsligans första omgång fullbordades när Alingsås HK tog emot HK Aranäs inför 750 åskådare. Alingsås, med en hel del nya spelare, övertygade och tog en klar seger.

Mikael Franzén har inför säsongen pratat om hur han vill att Alingsås ska bli en toppklubb igen, men förhandstipsen har mest handlat om andra lag. Med en hel del förlorade spelare och flera nya in inför säsongen har det varit svårt att veta var man har de gamla mästarna. Men mot Aranäs visade Alingsås spets och tempo.

Lagen var målmässigt jämna fram till 9–9, men under de sista tio minuterna av halvleken drog hemmalaget ifrån och gjorde sju raka mål. Johan Nilsson öppnade kavalkaden och Alingsås spelade sig relativt enkelt fram till lägen från sex meter. Rickard Frisk spikade igen i Alingsås mål (han räddade 48 % av skotten idag), Aranäs stod för tekniska fel och paussiffrorna skrevs till 16–10.

Aranäs öppnade den andra halvleken med ny energi, vann de första tio minuterna med 7–3 och var nästan över krönet när Alingsås satte in en högre växel och sprang sönder sina motståndare. Oscar Gentzel fick rött kort och närmare än två mål kom inte Aranäs (19–17).

Alingsås var effektiva, med Daniel Blomgren, Jesper Filén och Mathias Mark Pedersen i spetsen och kunde till slut vinna matchen med 31–24. I Aranäs stod Adam Wennerholm för hela elva mål och var hundraprocentig i sina avslut.

Alingsås HK – HK Aranäs 31–24 (16–10)

Matchprotokoll>>