Han blir första värvningen till AIK

Adam Tumba. Foto: Lars-Erik Nilsson

AIK har gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen i Handbollsligan.

Ricoh byter skepnad till AIK nästa säsong och  i veckan presenterades Henrik Schneider som ny tränare. På onsdagseftermiddagen avslöjades också klubbens första nyförvärv på spelarfronten: Adam Tumba.

22-åringen lämnar LUGI HF på utgående kontrakt och i hård konkurrens med Lucas Pellas och Axel Morand. Den gångna säsongen blev det 32 matcher och 28 mål i grundserien. Det var fjärde året i LUGI efter ankomsten från moderklubben HK Ankaret.

Adam Tumba är född 1996 och har meriter från ungdomslandslagen. Han deltog exempelvis i U21-VM 2017 som spelades i Algeriet. Då blev det 10 mål i turneringen för Tumba.

– Från första gången jag träffade Ingemar Linnell, AIK:s sportchef, som förklarade visionerna och nysatsningen med AIK så har det känts som det självklara valet för mig, det känns väldigt spännande. Jag har haft fantastiskt lärorika år i LUGI och vill nu fortsätta att utvecklas och förhoppningsvis bidra till att föra AIK framåt. Jag ser stor potential i laget samt föreningen och längtar tills det drar igång, säger Tumba till AIK:s hemsida.