Han är Guifs nästa tränare – om spelarna får välja

Jan "Janne" Ekman. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Sedan tidigare är det känt att Kristján Andrésson lämnar sin tränarpost i Guif efter 10 år som assisterande tränare/huvudtränare i klubben. Under flera av dessa år har han haft Jan ”Janne” Ekman vid sin sida och enligt Ekuriren vill spelarna se Ekman som Andréssons efterträdare.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Janne Ekman lämnade som bekant Guif under denna säsongen då hans uppdrag med damlandslaget krävde mer tid. Ekuriren har fått några kommentarer av Ekman som medger att det mycket väl kan finnas en framtid i Guif.

– Jag är på väg till Bosnien där jag ska hjälpa målvakterna i herrarnas U20-landslag som spelar EM-kval i helgen. Men när jag kommer hem ska jag diskutera vidare med Guif. Jag kommer sannolikt att hjälpa laget i någon form, sedan får vi se i vilken roll det blir.

Och det skulle gå att kombinera med dina landslagsuppdrag?

– Ja. Även om jag förstås kommer att vara iväg på resor några veckor då och då.

Enligt Ekuriren har Guif haft möte med spelartruppen och under detta möte framkom det att spelarna önskade Janne Ekman som huvudtränare och Peter Glas som fystränare.

Guifs ordförande CG Hjelm medger till Ekuriren att det bara är detaljer som återstår innan tränarfrågan är löst. Några namn vill dock inte Hjelm prata om just nu.

Källa: Ekuriren.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here