Hampus Karlsson klar för Ystads IF till 2025

Hampus Karlsson. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Ystad IF:s spjutspets till höger, Hampus Karlsson är inte klar med äventyren i kuststaden på långa vägar. Det gällande kontraket löper ut till våren, nu ordnar klubben och 20-åringen tre nya säsonger tillsammans.

Karlsson har en bakgrund i Lödde Vikings men är renodlad lirare i den vita tröjan sedan 2017. I början kom utvecklingen från akademin, via ungdomslag och allt tätare kontakter med elitsektionen syns Karlsson jämnt och ständigt i Handbollsligan från och med den pågående säsongen.

– Redan från början har jag trivts väldigt bra i Ystad, både med staden och i klubben med allt vad det innebär. Jag är nöjd med den utveckling jag har haft under åren jag har varit här och ser därför ingen anledning att röra på mig. Jag ser väldigt mycket fram emot fler utvecklande och givande år i den vita tröjan, säger han till klubbens hemsida.

Statistiken pekar också uppåt, Karlsson är lagets tredje bäste målskytt med 19 fullträffar på fem insatser i höst.

– Hampus är en förebild för alla klubbens ungdomar. Han har lugnt och metodiskt tagit sig från akademin till herrlaget via junior- och U-lag. Hans sätt att inte stressa sig genom stegen har varit avgörande för att han nu kunnat ta en plats i klubbens herrlag, säger tränaren Oscar Carlén till klubbsajten.

Länk: Hampus Karlsson förlänger med YIF till 2025