Hammarby vände och vann – mot Alingsås

Hammarbys Gunnar Pettersson jublar med Johan Nilsson (h). Foto: Andreas Sandström, Bildbyrån

Det blev en pangstart på vårsäsongen för Hammarby som besegrade Alingsås hemma i Eriksdalshallen.

Två poäng till Hammarby som hörs hela vägen bort till Partille. För nu har Hammarby satt igång jakten på en slutspelsplats där Sävehof ligger på åttonde plats i tabellen. Seger hemma mot Alingsås efter en ruggig andra halvlek lär skapa glädjeyra på Söder denna tisdagskväll.

Patrik Fahlgren gjorde 6 mål för Bajen men det var framför allt laginsatsen i andra halvlek med försvars- och målvaktsspel som lade grunden till vinsten. De vann med 16-8 sista halvtimmen och vi noterar att 17-årige Adam Blanche gjorde sina två första mål i Handbollsligan.