Hammarby tog andra raka segern

Robin Hallberg. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Viktiga poäng stod på spel mellan Hammarby och HK Drott under onsdagskvällen. De grönvita jagade en slutspelsplats och HK Drott var i behov av poäng för fortsatt spel i Elitserien. Det var till slut hemmalaget som kunde gå hem med segern i behåll, matchen slutade 30–26.

Inledningsvis spelade bortalaget Drott ett 3-2-1-försvar för att störa Hammarby.  Den tekniska skickligheten hos hemmalaget var hög och gång på annan kom de till bra avslutslägen. De grönvita brände dock en hel del avslut, vilket gjorde att matchen var jämn.
–Vi hade en jobbig match idag och hade allting att förlora. Även om vi bommar mycket och gör lite fler tekniska fel är jag nöjd, säger Kalle Matsson, tränare i Hammarby.

Fast Halmstadslaget gjorde det också bra. Jesper Adolfsson drog upp tempot framåt och Martin Lindell hade efter en kvart gjort fem mål. Lindell blev matchens bäste målskytt med tolv fullträffar.

Däremot var de rödas defensiv något svajig. Drott bjöd på stora ytor och de hade problem när Hammarby kontrade med Nils Pettersson, Josef Pujol, Jonatan Wenell och Johan Nilsson.
–Drott gör en bra insats. Både (Anton) Blickhammar och (Martin) Lindell sårar oss bakåt. Jag tycker inte riktigt vi fick håll på dem bakåt, även om vi gör 30 mål, säger Kalle Matsson.

I halvtid var ställningen 15–13. Hammarby hade svårt att gå ifrån Drott även om det fanns chanser. Gästerna visade prov på god kämpaglöd och ett kreativt anfallsspel.
Efter halvtidsvilan hade Hammarby fortsatt problem med avsluten och tekniska fel. Drott spelade ett bättre försvarsspel och kunde stoppa Bajens kontringar. Dessutom kom gästerna till bättre lägen, mycket tack vare en mer tålmodig offensiv.
–Vi visade stort hjärta och en bra spirit. Det fanns en hel positivt att hämta. Det är många tillfälligheter som gör att vi inte kan vinna. Det är något domslut här och stolpe ut där, säger Drotts tränare, Diego Perez Marne.

Tio minuter in i andra halvlek tog Kalle Matsson time out, något som gav resultat. Två mål från Josef Pujol och Hammarby hade  en tvåmålsledning, 20–18. Därefter släppte de aldrig kommandot. Drott var hela tiden minst ett eller två snäpp bakom i målprotokollet. Robin Hallberg spelade bättre i mål och offensiven var mer kreativ.
Vid ställningen 22–19 och 45 minuter spelade, räddade Robin Hallberg en straff från Nikola Stojceviski. Påföljande anfall flipplobbade Nils Pettersson in 23–19. Det tappet blev lite för stort att hämta in för Drotts del och Hammarby släppte aldrig ledningen efter det.
Drott gav sig däremot inte och försökte ta sig in i matchen, men orken tröt.
–Vi är i ledningen nästan hela men vi kopplar inte riktigt något grepp. De kämpar på bra och vi fick aldrig den där luckan som gjorde att de kunde känna sig besegrade utan de hade hela tiden kontakt. Men till slut fick vi ett överläge, säger Kalle Matsson.

Sista kvarten av matchen var hafsig. Många tekniska misstag, felbeslut och missade avslut präglade den delen av tillställningen. 25–23 var resultatet med fem minuter kvar. När Martin Dolk till slut satte 27–24 med 27.10 på matchuret var matchen avgjord. Hammarby skulle gå hem med segern. Slutsiffrorna blev 30–26.
Målskyttar
Hammarby: Nils Pettersson 9, Alexander Morsten 4, Johan Nilsson 4, Örn Bjarkason 3, Josef Pujol 3, Petter Holmberg 3, Andreas Halvarsson 2, Martin Dolk
Drott: Martin Lindell 12, Anton Blickhammar 5, Viktor Hallén 3, Jonathan Berg 2, Jesper Adolfsson 2, Nikola Stojcevski, Jonathan Tygesen