Hammarby skapade utmärkt läge – poängen brann inne

Hammarbys målvakt Anton Hellberg deppar. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån.

Det glödde om Hammarby som ledde med 11–6 i paus. Hemmalaget hann också visa en sämre sida och bjöd in IFK Ystad i matchen. Till slut fick Hammarby uppleva en svidande förlust, 23–24.

Få chanser återstår, Hammarby hade två försök på sig att ta sig över strecket och undvika direkt nedflyttning inför onsdagsmatchen.

Allt började så bra, ett heltänt Bajen med målvakten Anton Hellberg i spetsen tog greppet mot sina oinspirerade gäster och hade fem måls fördel halvvägs.

– Försvarsspelet fungerade jättebra, vissa delar av anfallsspelet fungerar bra och vi har fart på bollen. Anton tar massa i målet. Vi bränner kanske lite chanser men skapar bra förutsättningar inför andra, sade Erik Larholm till klubbens hemsida.

Ett lag med bättre självförtroende borde ha löst uppgiften bättre.

IFK Ystad gjorde det som behövdes för att definitivt klara kontraktet inför nästa säsong.För Hammarby gick det mesta åt fel håll med måltorka, hackiga anfall och nerver i spel.

– I slutet kliver vi på och försöker rädda poängen. Men känslan är att vi första 20 i andra tror att vi kan bevaka ledningen och sådant straffar sig i handboll, sade Larholm till hemsidan.

Martin Dolk nätade åtta gånger, Ystads Christoffer Nilsson fick till nio fullträffar. Och i slutändan skiljde en retlig boll mellan Hammarby och poängen.

Eftersom AIK också kammade noll har Hammarby hoppet kvar inför den sista omgången. Då måste å andra sidan segern komma, borta mot HIF Karlskrona.

Hammarby IF–IFK Ystad 23–24 (11–6)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>