Hammarby med satsning på e-sport – som niometare leder

Anders Wik-Rydberg. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Huddingefostrade Hammarbyspelaren Anders Wik-Rydberg, som fyller 29 om några månader, har blivit sportambassadör. Men inte för bollsport – utan för e-sport.

Den till vardags hårdföre niometaren i Södermalmslaget har numera inte bara klubbens spel i fokus utan nu också tv-spel. Wik-Rydberg är nybliven ambassadör för en ny satsning på e-sport.

I våras kontaktade en e-sportsaktör klubben angående ett eventuellt samarbete. Hammarby nappade och eftersom klubbens VD, Kalle Matsson har ett intresse för gaming så blev sedermera Wik-Rydberg frågad om det var något den hårda niometaren ville driva. Något Wik-Rydberg tyckte lät spännande.

”Jag tyckte det lät som en väldigt rolig uppgift och utmaning, framförallt då det också tilltalar en yngre målgrupp som vi vill nå”, berättar ”Biffen” på klubbens hemsida.

För 69 kronor kan alla grönvita delta Hammarby Handbolls Challenge, en e-sportsturnering där överskottet går till klubben – och de fans som kommer topp tre varje vecka vinner priser från Bajens webbshop.