Hammarby intresserade av Blickhammar

Anton Blickhammar. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström viktorljungstrom.se

HK Drotts säsong har varit, utan att överdriva, usel och när nu nedflyttningen är ett faktum är det inte konstigt att det går rykten om de mer etablerade spelarna. Pontus Zetterman är redan nere i Tyskland och spelar i Bundesliga och det lär gå fler spelare till olika klubbar innan sommaren är över.

Kanske den spelaren som är har varit viktigast för HK Drott överlag i år, Anton Blickhammar är en spelare som inte lär ha svårt att hitta Elitserieklubbar som är intresserade av honom. Bklickhammar är en snabb, explosiv spelare med ett bra skott som hittills under säsongen har gjort 110 mål, vilket han därmed ligger tvåa i Drotts skytteliga och på plats 21 i den totala skytteligan. Vilket får anses vara imponerande med tanke på att han spelar i den totala jumbon samt att under större delen av säsongen har han haft Zetterman på högernio vilket resulterade i att många skott togs därifrån. Förutom mål ligger han även på trettonde plats i assistligan och 25e plats i MEP-ligan.

Med tanke på allt detta har antagligen Blickhammar många Elitserieföreningar som rycker i honom. Ett lag som troligen hade passat Blickhammar väldigt bra är Hammarby IF. Hammarby som till stor del är byggt av liknande spelare som Blickhammar och styrda av Josef Pujol är ett lag som ibland kan ha svårt att sprida ut skyttet, men de baserar sitt spel på snabhet och uppfinningsrikedom. Detta passar antagligen Blickhammar bra, dels för att han med sin fysik kan få iväg ett bra placerat skott som ofta går in men även på grund av spelsättet. Dessutom är han en bra försvarsspelare i ett offensivt försvarsspel som Drott spelar. Detta gör även Hammarby vilket då endast är en fördel.

”Jag tror att han hade passat mycket bra in i Hammarby”

Vi på Handbollskanalen kontaktade Hammarbys tränare Kalle Matsson för att se om det låg någonting i dessa tankar. Matsson ville inte svara på om de hade kontaktat Drott eller om de ville ha honom. En sak som han däremot kunde bekräfta var tankarna om att han kunde passa in i Hammarby. Så här svarade han på det: ”Jag tror att han hade passat mycket bra in i Hammarby, sen får du dra dina egna slutsatser…”. Ett svar som säger oss att Matsson är intresserad av Blickhammar.

För det är så enkelt att Blickhammar är ”för bra” för Allsvenskan. Han är fullt kapabel till att spela på Elitserinivå och även vara en bärande spelare i ett lag som till exempel Hammarby. Lite rolig kuriosa är att han dessutom av många kallas för ”Bajen”. Sen om det är för att det är hans favoritlag vet vi inte men något säger kanske det också.

Någonstans kommer det bli av honom, om det blir Hammarby, Drott eller något annat lag vet vi inte än. Om det blir Hammarby så kom ihåg var ni hörde det först.