Hammarby hyllar moderklubbarna

Kitte Hållen. Foto: Hammarbys hemsida

Sannadal, Huddinge, Skogås, Polisen och elva andra klubbar representeras i Eriksdalshallen imorgon, söndag. Bajen bjuder nämligen in A-lagsspelarnas moderklubbar till hemmafajten mot IK Sävehof.

För tredje året i rad bjuder Hammarby Handboll in en handfull klubbar till Moderklubbsmatchen – där föreningarna som fostrat dagens spelare i Bajens A-lag står i centrum.
Precis som i de flesta föreningar är ungdomshandbollen viktig för klubben och man väljer då på ett fint sätt att hylla alla de mindre föreningar som uppfostrar och skickar spelare vidare ut i världen, och till Söder.

– Det är häftigt att bära de klubbmärken som gett mig så mycket, först ungdomsutbildningen i Polisen och sedan alla upplevelser med Hammarby som också blev språngbräda till några år utomsocknes innan jag kom hem igen, säger Anders Wik-Rydberg på Hammarby handbolls hemsida.

Inför matchen kommer Hammarbyspelarna att springa ut i sina respektive moderföreningars överdragsjackor. De kommer att göra detta inför en hel drös förväntansfulla och drömmande ungdomsspelare på läktarna. Liknande läktare som dagens elitspelare själva har stått och drömt på i hallar runtom i Sverige.

– Förutom att kroppen säger annat morgonen efter match så känner jag mig fortfarande som en ungdomsspelare själv, och kommer väl ihåg hur häftigt det var att se Elitseriematcher. Jag minns särskilt hur jag såg när Åström (då Jansson) och Ekman spelade mot varandra, sju-åtta år senare spelade vi alla tre i samma lag. Förhoppningsvis är det någon av ungdomsspelarna på läktaren som framöver blir lagkamrat med mig, avslutar Wik-Rydberg.

Hammarbyspelarnas moderklubbar:

Anton Hellberg – IFK Skövde

Robin Hallberg – Stockholmspolisen

Axel Svansson – IFK Tumba

Martin Dolk – Westermalm

Andreas Halvardsson – Bolton

Nils Pettersson – Sannadal

Johan Nilsson – Huddinge

Viktor Ahlstrand – Hammarby

Viktor Bergklint – Skogås

Jesper Johansson – Tyresö

Adam Norman – Skuru

Alexander Morsten – BK Söder

Patrik Lindblad – Hallby

Anders Wiik Rydberg – Huddinge

Jonatan Wenell – Heid

Gunnar Pettersson – Sannadal

Örni Ingi Bjarkason – Afturelding (Island)

Jonas Løkken – Frederiksværk (Danmark)

Alexander Binderis – Huddinge


Hammarby-Sävehof spelas i Eriksdalshallen söndag 5 februari kl 16.15. Biljetter köper du enklast och billigast via hammarbyhandboll.ebiljett.nu