Hammarby höll undan för IFK Ystad

Gustav Davidsson. Foto (arkiv): Kenta Jönsson/Bildbyrån.

Hammarby IF kan vinna borta även i Handbollsligan. Bajens försprång var uppätet av IFK Ystad med 15 minuter kvar, då plockade gästerna fram lagmoralen och kylan för att svara upp med 29–27 till slut.

Mindre än tre dygn sedan förlusten där grönvitt var nära att jaga ikapp IFK Kristianstad var Hammarby tillbaka på banan. Denna gång i Ystad, med en nästan omvänd matchbild. Hammarby ledde klart i paus, tappade tråden men lyckades ändå få med sig två poäng.

Första halvleken var Martin Dolks med fyra spelmål, två straffar och en del annat godis från kantmannen. Efter 12–16 halvvägs bleknade borta-intrycken en aning. Jesper Johansson kom igång för Ystad och Jostein Epland jobbade in 21–21.

Mellan en del misstag kom dock stunder av Hammarbybriljans. Det var fortfarande ånyo Stockholmslaget i ledning när Johansson reducerade till 27–28 i början av matchminut 60.

Hammarby tog vara på resten av tiden väl. Timeout med dryga sekunder kvar på klockan innan ett väntat men sylvasst upplägg för Gustav Davidsson (sju mål) att stega sig förbi satte punkt.

Hammarby är därmed tillbaka på vinnarspåret med tre tvåpoängare på sex matcher. IFK Ystad tog några inspirerande pinnar i början av ligaspelet men har fortfarande blott en seger som tolva i tabellen.

IFK Ystad–Hammarby IF 27–29 (12–16)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>