Hammarby gav nytt blod till bottenstriden

Martin Dolk. Foto: Claus Meyer

Nästjumbon och jumbon har satt igång ett smärre jordskred. Hammarby IF ville inte vara sämre än AIK, hakade på lokalkonkurrenten och involverade fler lag som kan tappa fotfästet i streckstriden. Allt via 34–29 över Önnereds HK.

Det blev en fullständigt nödvändig grönvit triumf i Eriksdalshallen. Och de som saknar sympatier för de fyra nedersta lagen i tabellen kan skamlöst gotta sig åt lite extra spänning i seriespurtstider.

En trio med sjumålsskyttar: Martin Dolk, Patrik Fahlgren och Tobias Rosengren fick Hammarby på rätt kurs. Framförallt var segern en framgång för lagmoralen och inställning.

– Varenda spelare idag är helt slut nu efter matchen och det visar på att vi gav allt i den här matchen, det var bära eller brista som gällde. Det visar att man kan vinna matcher om man visar hjärta som vi gjorde idag, något som har varit vårt trademark förut. Vi ger oss inte, vi kör i 60 minuter vilket vi har saknat under hela säsongen, sade Martin Dolk till klubbens hemsida.

Knappast fläckfritt men det ledde fram till en synnerligen uppfriskande tabellkoll. Hammarby på plats 14 med lika många poäng och AIK närmast ovanför strecket med sina 15.

Tabellelvan Önnered med tiomålsskytten Daniel Blomgren förbättrade inte sina 16 poäng. Däremot finns en buffert i HIF Karlskrona, samma poängskörd men betydligt sämre målskillnad och en match mer spelad som tolva.

Om mindre än två veckor förlorar det sista laget i kvartetten sin ligastatus.

Hammarby IF–Önnereds HK 34–29 (13–12)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>