Hammarby chockvann mot IFK Kristianstad

Martin Dolk. Foto: Claus Meyer

IFK Kristianstad hade ledningen med fem mål i paus och inget i den andra halvleken visade några tecken på att Hammarby skulle vända matchen. Trots det stod Bajen för en bragdartad insats och besegrade det regerande mästarlaget med 31–28.

En som verkligen tog för sig när Hammarby lyckades vända på steken var Martin Dolk. Vänstersexan var rörd efter matchen.

– Det blev väldigt mycket känslor som överöste mig i slutet. Sedan jag kom tillbaka från skadan känner jag att denna match är den jag bidragit mest till segern, även om det blev lite missar, säger Martin Dolk till Hammarbys hemsida.

Hammarby på hemmaplan är ett lag som aldrig ska underskattas, men kanske gjorde ändå IFK Kristianstad just det. När matchen stod och vägde var det Dolk som klev fram och med ett par straffmål hjälpte han till att välta jätten.

Hammarby Handboll – IFK Kristianstad 31–28 (12–17)

Hammarby: Rickard Lönn 8, Martin Dolk 5, Patrik Fahlgren 5, Adam Blanche 3, Tobias Rosengren 3, Viktor Ahlstrand 3, Kevin Eggan Johansson 2, Gunnar Pettersson 2

IFK Kristianstad: Teitur Einarsson 10, Viktor Hallén 4, Stig Tore Moen Nilsen 2, Marc Canellas 2, Johannes Larsson 2, Olafur Gudmundsson 2, Ludvig Jurmala Åström 2, Emil Hansson 1, Arnar Arnarsson 1, Helge Freiman 1, Valter Chrintz 1

LÄNK: Rörd Dolk när Bajen skrällde