Hallby vann överraskande över Kristianstad

Adam Tumba. Foto: Bildbyrån

IFK Kristianstad hann knappt komma ner på jorden efter storsegern senast innan berg- och dalbanan tog fart igen. IF Hallby stod för både finliret och urladdningen och besegrade det orangea laget med övertygande 32–28.

Tränaren Jesper Östlund gav uttrycket ”stolt som en tupp ett ansikte”. Publiken var mer nöjd än någon gång tidigare en torsdag i serielunken.

Trots allt låg Hallby på och fixade sin egen framgång. Det fanns förstås en hel del hinder med tabelltrean på andra sidan planen.

Efter drygt tolv minuter fick Martin Mårtensson rött kort. Hemmalaget försvarade dock sin ledning, svarade upp efter parentesperioden när Kristianstad tillfälligt gick om.

Adam Tumba och Oskar Hedvall gjorde de viktiga målen för knappt försprång i paus, I andra halvlek ledde Olafur Gudmundsson IFK till ett farligt ryck, Hallby hade svar på det med och gjorde 26–22 och 18–21 i en bejublad period i Jönköping.

Spänningen fanns kvar till cirka fem minuter kvar. När mittsexan Robin Svensson förvaltade ett läge till 28–26 var det snarast Kristianstad som tappade inspiration och ork.

Hallby forcerade starkt och tog ett stort steg mot säkrat kontrakt. Kristianstad har mer att bevisa men lär få vänta till slutspel om man ska nå upp till full potential.

IF Hallby–IFK Kristianstad 32–28 (16–15)