Hallby vände och vann mot Redbergslid – skadat nyförvärv oroar Varberg

Jesper Östlund. Foto: IF Hallby HK

Flera nykomlingar var i aktion i torsdagens träningsmatcher. HK Varberg demonstrerade avståndet mellan högsta serien och nästa genom att knäcka Kärra HF. IF Hallby blandade och gav men slutade med att ge Redbergslids IK något att tänka på.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Vi får in lite råg i ryggen. Minus är väl att de inte underskattar oss i premiären, sade Jesper Östlund efter 28–25.

Hallbytränaren såg två vitt skilda halvlekar i Göteborg. Först föll gästerna offer för en ovan fartökning.

– Vi blev lite tagna på sängen av tempot. I Allsvenskan var vi vana vid att springa emot andra lag, här möter vi helt plötsligt ett lag som sprang mot oss, sade Östlund om halva förloppet, fram till 12–17.

Och andra halvlek?

– Vi är ett helt annat lag, blir tydligare i alla lagdelar. Det är en typisk träningsmatch men jag är nöjd med att vi kämpar på, fortsatte han.

Samuel Johannesson fick beröm för sitt målvaktsspel, framåt såg Östlund potential hos en vikarierande spelfördelare.

– Jesper Järlfors styr upp anfallen bra i Olle Eks (sjuk) frånvaro. Tidigare har vi varit rätt så beroende av Olle i anfallsspelet, så det var ett plus.

Storseger för Varberg utan Lazar Petrovic
Några mil söderut hade Varberg öppna spjäll mot Kärra. Resultatet var odiskutabla 38–25, mer bekymmersamt var de senaste dagarnas skaderapportering kring nyförvärvet Lazar Petrovic.

Vill det sig illa kan vänsterskytten bli borta under lång tid.

– Värsta scenariot är att båtbenet är av, sade Hasse Karlson till Hallands Nyheter.

– Han landade illa med handen (i träningsmatch mot Kolding, journ. anm.), men som tur är så är det högerhanden han har skadat. Han ska röntgas nästa vecka så jag vill inte gå händelserna i förväg, men det ser inte bra ut, fortsatte tränaren till HN.

Med övriga tillskott i aktion hade Varberg en munsbit i Kärra HF. Målflödet ville aldrig sina och publiken fick valuta för besöket i hemmasegern med stora siffror.

Redbergslids IK–IF Hallby 25–28 (17–12)
HK Varberg–Kärra HF 38–25 (19–9)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here