Hallby upp på slutspelsplats efter Hugosons tio mål

Hallbys Charles Hugoson. Foto: Jörgen Jarnberger, Bildbyrån.

Hallby Handboll tog en viktig bortaseger mot IFK Ystad och i och med det är laget ny åtta i Handbollsligan. En stor anledning till segern var Charles Hugoson – högersexan gjorde tio av målen när Hallby vann med 37–33.

Före matchen var IFK Ystad en poäng före Hallby i tabellen och låg då på den sista slutspelsplatsen. Det var naturligtvis en viktig match för båda lagen och tabellen avgörs inte på ett tag till, men om IFK Ystad hade vunnit hade det sett tufft ut för Hallby i jakten på slutspel.

Matchen var otroligt jämn, men efter 16–16 i paus var Hallby det bättre laget i den andra halvleken och framförallt när det skulle avgöras. Det hjälpte naturligtvis också att Charles Hugoson slog till med tio mål för bortalaget. Nästa säsong lämnar Hugoson som bekant för HK Malmö, men Hallby har ersatt flyktande spelare förut.

IFK Ystad – Hallby Handboll 33–37 (16–16)

IFK Ystad: Jonathan Mollerup 10, Christopher Schnell 5, Emil Hansson 4, Oskar Cosmo 3, Jesper Gustavsson 3, Filip Långh 2, Marius Ferkingstad 2, Freddy Andersson 1, Linus Fernebrand 1, Christoffer Nilsson 1, Axel Eriksson 1

Hallby: Charles Hugoson 10, Adam Tumba 8, Olle Ek 4, Robin Svensson 3, Jesper Jacobsson 3, Marcus Erlandsson 2, Martin Mårtensson 2, Andreas Söderman 2, Jonathan Wiklund 1, Fredrik Landin 1, Jesper Järlfors 1