Hallby stod upp mot Redbergslid

Adam Tumba kvitterade i slutsekunderna för Hallby. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Det bästa receptet för att hålla sig kvar på en högt önskad slutspelsplats är förstås att gå rent mot alla utmanare underifrån. IF Hallby skötte den uppgiften exemplariskt i lördagsmatchen och sänkte Redbergslids IK med 34–27.

Hemmalaget stämde verkligen i bäcken och var på hugget från start. Då började Adam Tumba förvalta straffarna och alla andra lägen för åtta mål totalt.

Försvaret var ofta steget före motståndarna. Elliot Stenmalm var omutlig hos de vita eleganterna med tolv mål, men Hallby kunde leva med storskytten när felprocenten var högre på andra håll.

Det kom en svacka från fem måls ledning till tajtare marginal under sista tio. Hallby redde ut allt med målvakten Samuel Johannesson på räddningshumör och skippade nervösa slutminuter i segersången.

Att knäcka Redbergslid, vilket inte gick vägen under de två försöken som nykomling ifjor, visar också att Hallby tagit steg tillsammans.

I den haltande tabellen håller vinnarlaget topp åtta med viss marginal, fem poäng ner till IFK Ystad. Redbergslids IK får flytta fokus till att reda ut tillvaron från den aktuella kvalplatsen.

IF Hallby–Redbergslids IK 34–27 (16–11)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>