Hallby säkrar spel i Handbollsligan nästa säsong – överlägsna mot OV Helsingborg

Hallbys Adam Tumba. Foto: Axel Boberg, Bildbyrån.

Det blev aldrig riktigt spännande i Helsingborg när Hallby var på besök under söndagseftermiddagen. Redan tidigt i matchen drog gästerna iväg till en stabil ledning, och innan halvtidsvilan hade de blåvita spelarna skaffat sig ett starkt grepp om matchen. Efter en målrik match fastställdes slutresultatet slutligen till 28–38 och Hallby säkrade därmed sin plats i Handbollsligan kommande säsong. 

Rörigt, målrikt och slarvigt är tre ord som kan beskriva matchen mellan OV Helsingborg och Hallby under söndagen – med andra ord en match som höll låg nivå och där de båda lagen slarvade mycket i framförallt den andra halvleken. Trots det bjöds det på många mål, och gästande Hallby var uppe i 21 fullträffar redan efter den första halvleken.

Det blåvita försvaret var det enda som höll en hög nivå genom hela matchen, och i den första halvleken satte det fullständigt stopp för Helsingborgs anfallsspel – som gång på gång tvingades till avslut efter passivitetsvarning.

Halvtidsresultat: 16 – 21

Hallby höll fast i sin ledning genom hela den andra halvleken och Helsingborg lyckades aldrig komma tillräckligt nära för att göra matchen spännande på riktigt. De många målen som den första halvleken bjöd på fortsatte även dem i den andra till viss del, men tempot minskade och anfallen blev allt längre från båda sidor ju längre matchen gick.

20-29 efter 40 spelminuter och matchen var redan här i princip avgjord. Det hela slutade  i en säker seger med tio bollar för Jönköpingslaget – som därmed säkrade fortsatt spel i Handbollsligan nästa säsong.

OV Helsingborg – IF Hallby HK: 28 – 38 (16 – 21)