Hallby plockade två stärkande poäng på bortaplan

Hallbys Charles Hugosson. Foto: (Arkiv) Avdo Bilkanovic, Bildbyrån.

Hallby besökte Önnered på bortaplan under söndagen, något som för många lag i tabellen har visat sig vara en omöjligt uppgift att ta sig ur med två poäng. Önnered, som bland annat slog Sköve med tio bollar på hemmaplan för ett par veckor sedan, håller en hög nivå på hemmaplan och levererar alltid lite extra när stödet i ÖHK-hallen är med dem. 

Under den första halvleken var matchen helt i gästande Hallbys händer. Jönköpingslaget ledde med som mest sex bollar och försvaret från Hallby var på nivån högre än vad de visat hittills i säsongen.

När halvtidsvilan närmade sig så började Önnered dock komma allt närmre och Hallbys ledning minskade ju längre tiden gick. När 30 minuter hade gått var ledningen nere i två bollar.

Halvtidsresultat: 11-13

Den andra halvleken startade i samma mönster som den första slutade, Önnered fortsatte att lyftas fram av publiken och var flertalet gånger nära en kvittering. Hemmalagets storspelare Anton Hallbäck åkte på ett rött kort tio minuter in i halvleken, men det hindrade inte Önnered från att pressa Hallby på alla sätt de kunde.

Med åtta minuter kvar kvitterade Önnered och förhoppningarna om ytterligare två poäng på hemmaplan växte sig större hos såväl spelarna som publiken, men längre än så kom de aldrig. Det kvitterande straffmålet blev det sista Önnered lyckades göra i matchen, och Hallby kunde istället dra ifrån och vinna med tre bollar.

– Vi gjorde det bra och höll oss till vår plan. Det känns som om vi tar steg varje vecka, säger Hallbys Olle Ek till Jönköpings-Posten efter matchen.

För Hallby, som haft en knölig start på sin debutsäsong i Handbollsligan, var det minst sagt viktiga två poäng för självförtroendet.

– Jag rankar den här segern högst, säger Hallbys tränare Jesper Östlund till Jönköpings-Posten. 

Önnered-Hallby 25-28 (11-13)

Matchprotokoll >>

Målprotokoll >>

Tabell >>