H43 vill satsa på egna spelare – anställer elittränare

Niklas Harris i H65. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

H43 Lund vill satsa på spelare från det egna ledet. För att fostra tillräckligt starka spelare vill man satsa på träning och utveckling. Därför har man värvat in elittränare Nicklas Harris. 

Såhär skriver H43 om sin satsning och tränarvärvning i ett pressmeddelande:

Det är nu klart att H43 Lund satsar på ytterligare resurser för att fortsätta den framgångsrika utveckling man har på sina ungdoms- och seniorlag. Nyheten för nästa säsong är att Niklas Harris, känd elittränare, ingår i stödfunktionerna kring lagen om 15 år och äldre.

I dag blev det klart att H43 Lund kompletterar med ytterligare en handbollsprofil, elittränaren Niklas Harris ingår i H43s nästa säsong. Det är också klart att Zoran Roganovic fortsätter och utökar sitt arbete som talangutvecklare och ungdomsmentor.

– Vi har ett tydligt mål och det är att våra seniorlag främst ska bestå av egenproducerade spelare. För att lyckas med det vill vi ge lagen och ledarna de bästa av förutsättningar och därmed bra stödfunktioner. Det är med stor glädje jag i dag avslöjar att vi har Niklas Harris som en ny resurs samt att vi utökar, utvecklar och fördjupar vårt fantastiska samarbete med Zoran Roganovic, berättar Jonas Brandt ordförande i H43 Lund.

Om Niklas Harris

Niklas har genom åren haft förmågan att lyfta lag från division 1 till elitserien. Med detta i bagaget vill H43 Lund tillföra ytterligare kunskap till lagen. Tidigare har Niklas varit huvudtränare i Lugi, H65 och Australiens landslag. Förutom att ta en aktiv roll i H43 Lund under kommande säsong är Niklas landslagstränare för flickor 00/01 och ett stöd för Ystads IF:s damverksamhet.

– Jag känner att jag har mycket att bidra med när det gäller föreningsutveckling och ledarskap, det är ett privilegium att få lov att göra det över tid i en av Sveriges största ungdomsföreningar. Jag kommer att hjälpa damlaget och flicksidan med allt från att hålla träningar till att vägleda några av klubbens största talanger. Mina 13 år av att vara huvudtränare för elitlag på damsidan har gett mig en erfarenhet som jag gärna delar med mig av, berättar Niklas Harris.

Niklas Harris har ett tvåårsavtal med H43 där hans uppgift blir att utveckla ungdoms- och seniorlag på damsidan, både spelarna individuellt och tränarstaben kring lagen.

Han kommer också ingå i sportkommittén samt fördjupa sig i organisationsfrågor så som H43s kultur, värderingar, etik och moral.