Gustaf Banke snart i Kristianstads hemmaborg igen

Gustaf Banke. Foto: Christoffer Borg Mattisson/ Svenska Handbollslandslaget.

En av IFK Kristianstads målvakter nästa säsong finns redan i det orangea bygget. Gustaf Banke som tar plats i duon med Espen Christensen gör dock den nuvarande låne-året klart med HIF Karlskrona.

Det räckte med ett par timmars funderingar på hur målvaktsläget skulle se ut efter Leo Larssons farväl. Sedan presenterade Kristianstad nästa förändring under fredagen. Banke, 20, återvänder till sommaren och har signerat ett färskt tvåårskontrakt.

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka, jag ser verkligen fram emot att spela inför supportrarna. Jag växte upp på läktaren och det är en barndomsdröm att nu få vara en del laget. Jag tror vidare att jag får en bra läromästare i Espen Christensen som besitter mycket rutin som jag kan lära mig mycket av, säger han till klubbens hemsida.

Sportchefen Jesper Larsson kommenterar beslutet att hämta hem den lokale profilen. Banke med över 40 U-landskamper på meritlistan kommer ursprungligen från Åhus Handboll.

– -När Gustaf blev utlånad till Karlskrona visste vi inte riktigt hur det skulle se ut inför kommande säsong. En option var att låta honom stanna i Blekinge, en annan var som det nu blir att plocka tillbaka honom till IFK Kristianstad, säger Larsson till hemsidan.

Länk: Gustaf Banke återvänder till IFK Kristianstad

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here