Guif ville och vann

Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Ett lag kom inför kvällens match med seger från föregående omgång i bagaget och det andra med en förlust. Efter kvällens match kan båda lagen prata om ”trender”, förlusttrend respektive vinsttrend.

Precis som i Skövdes första hemmamatch lät man gästerna direkt ta kommandot i inledningen av matchen och efter 8 minuter visar matchtavlan 0-6. Missvisande hör man ur högtalarna glada män söderut sjunga ”noch ein tor” när Skövde gör sitt första mål i matchen efter 9 minuter.  Guif känns pigga från start och ”rullar upp” Skövdes försvar med fart och finess samt gör en del enkla mål via kontringsspel.

I mitten på första halvlek linkar Kristian Svensson ut och äntrar sedan inte planen mer denna match. I samma veva tvingas även Guifs Daniel Ekman avstå resten av matchen med till synes smärta i armen. Dessa två spelartapp drabbar Skövde hårdare som tappar lite av spetskvalitet framåt samtidigt som det för dagen känns som att Guif har en bredare trupp med flera spelaralternativ som goda ersättare. Andra halvan på första halvlek blir spelmässigt något jämnare men med fördel Guif och i paus skrivs sifforna 7-17.

Andra halvlek startar med en otäck incidens när Guifs målvakt Herdeiro Lucau får ett hårt skott i ansiktet men är lyckligtvis tillbaka i målet efter några minuters återhämtning. Skövdes 18-åring Jesper Järlfors får en hel del speltid i andra halvlek och är effektiv i sitt skytte från 9 meter men det hjälper föga långt då Guif visar prov på kvalitet på varje position i anfall samt stoppar Skövdes anfall effektivt genom bra defensiv kollektivt.

Sett över hela matchen en mycket rättvis seger för gästande Guif som till slut vinner med 17-25. Guif ville mer, var effektivare och hela laget får klart godkänt denna match med extra beröm till nämnde målvakten Lucau. I Skövde var det ingen som högpresterade men eloge till Rasmus Wremer som yttrade känslor och försökte väcka sitt lag. Andra halvleks höjdpunkt var handbollsgodiset som just Rasmus Wremer bjöd på när han hittade mittsexan Adam Samuelsson men en pass över axeln vänd med ryggen mot sin lagkamrat vilket också resulterade i ett mål.