Guif värvar Elias Hall från Malmö

Sveriges Felix Möller och Elias Hall jublar under handbollsmatchen mellan Sverige och Schweiz i European Open den 1 juli 2019 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Talangfulla högernian Elias Hall gör flytten från HK Malmö till Eskilstuna Guif. Kontraktet med Guif är skrivet över två år, det meddelar klubben på sin hemsida.

20-årige högernian Elias Hall kom till HK Malmö för två år sen från grannkommunslaget Kävlinge HK. Nu genomför han nästa klubbyte i karriären i hopp om att utvecklas ytterligare.

– En anledning till valet är ledningen i Eskilstuna Guif med Zoran, Kristján och ”Zacke”. Det är svårt att hitta en ledning med mer meriter. Tror även att jag kommer kunna utvecklas mycket med Zoran och Zacke som tränare då båda har erfarenheter av min position. Slutligen får man inte glömma laget. Det verkade som ett väldigt trevligt och sammansvetsat gäng och jag tror jag kommer trivas alldeles utmärkt, säger Elias Hall på Guifs hemsida.

Den senaste säsongen har den skottstarka högernian med meriter från ungdomslandslaget varit registrerad för HK Malmö under 20 matcher i Handbollsligan. Däremot har det blivit begränsat med speltid och bara fem mål. Återstår att se om talangen tar nästa kliv uppåt i resan med Guif.

– Jag går in efter en väl godkänd säsong från Guif och arbetet som görs kring laget ser väldigt intressant ut och ska bli kul att vara med på den resan, säger han på hemsidan.