Guif vann i Partille: ”Bättre än på sex år”

Robin Andersson Dickfors i Guif. Foto: http://www.guif.nu

Viktig match om säker slutspelsmark stod på spel i Partille igår. Men det var Guif, som inför säsongen halverat sin lönebudget och klippt av stjärnorna, som behövde poängen mest och det gav resultat. 

Det var en jämn match fram till halvtid där bortalaget tog till ledning med 12-11 inför andra halvlek. En andra halvlek som var ännu bättre för de vitrödsvarta och man kunde dra ifrån med en femmålsledning som värdlaget Sävehof aldrig kom ifatt. Guif tog därmed ett skönt fäste i slutspelsposition.

Veteranen Robin Andersson Dickfors, som gjorde fyra mål igår, menar att stämningen i laget är en av nycklarna till att laget ligger bättre till i år än förra säsongen.

– Vi har jävligt roligt tillsammans. Det syns också. Det är många runt om som kommenterat det, sa 28-åringen till Sportbladet.

Det var inför säsongen som Eskilstunalaget var tvungen att göra sig av med tre av lagets bästa spelare – Viktor Östlund, Helge Freiman och Daniel Pettersson – på grund av ekonomiska problem. Samt att man tappade tränaren Krístjan Andrésson efter tio säsonger. Men då händer något annat menar Robin Andersson Dickfors.

– Yngre spelare har inte så stora krav på pengar för tillfället, deras tid kommer. Vi är alla jämngamla och alla gör något vid sidan om handbollen. Vi umgås vid sidan av och har kul tillsammans, sa han till Sportbladet.

Själv menar han att han inte varit såhär bra sedan knäskadan 2011. Hans tränare Jan Ekman håller med.

— Robin har fått vara frisk och fräsch och har kunnat träna regelbundet. Han börjar närma sig gamla fornstora dar även om han inte är gammal, sa en leende Guiftränare Jan Ekman till TV4 sport efter matchen.

Andra som var bra i Guif var Marcus Ekman och Emil Hansson som gjorde sex mål var. Hemmalagets och hela matchens bäste målskytt blev Olle Forsell Schefvert.

Guif är sjua i tabellen och ökade i och med vinsten avståndet till åttonde laget och minskade avståndet till sexan Sävehof. Guif har 23 poäng och Sävehof har 26.

Sävehof–Guif 28–31 (11–12)

Sävehof: Olle Forsell Schefvert 8, Viktor Ottosson 6, Jonas Larholm 4, Atli Aevar Ingólfsson 3, Jonathan Edvardsson 2, Henrik Johansson, Victor Fridén, Niclas Fingren, William Bogojevic, Sebastian Karlsson.
Guif: Marcus Ekman 6, Emil Hansson 6, Markus Sjöbrink 5, Emil Andersson 4, Robin Andersson Dickfors 4, Fredrik Gustavsson 2, Mathias Tholin 2, Simon Sonesten 2.
Publik: 1 679

Länk till Sportbladets artikel:http://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/2OL0a/guif-battre-nar-stjarnorna-forsvann