Guif fick fart i bottenstriden

Adam Krantz. Foto: Dennis Ylikangas, Bildbyrån

Söndagens spännande kamp mellan lagen på kvalplats slutade med vinst för Eskilstuna Guif. Önnereds HK blev ett lättfångat byte, hemmalaget gick upp i ledning efter en kvart och släppte aldrig greppet.

Guif startade matchen med svajigt självförtroende och mötte storskytten Daniel Blomgren som fick till åtta skott i nät mot moderklubben.

Trots att de rödklädda kom med en mer än månadslång förlustrad och gästerna hade fler plockade poäng i närtid drogs skiljelinjen mellan historik och här och nu snabbt i arenan.

Guif liknade mer en lagmaskin som drog sönder Önnereds försvar och plockade upp sämre vinklade avslut. Några av nyckelfigurerna: Adam Krantz med 56 i räddningsprocent och Emil Andersson som nätade nio gånger.

Blomgrens åtta mål speglade ändå spakt skytte för bortalaget, hälften kom från strafflinjen. Önnereds sista möjlighet var reduceringarna till 21–20 på tavlan inför sista tio. Varpå Guif gjorde 3-0 och punkterade tillställningen.

Alltihop ändade i jubel i Eskilstuna och ett glädjeskutt i tabellen, från plats 13 till en lite mer lovande tillvaro som elva.

Eskilstuna Guif–Önnereds HK 27–22 (11–9)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>