Gentzel: ”Det blir fem SM-finaler”

Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

På presskonferensen inför SM-finalerna i Scandinavium flaggades det för att SM-finalerna nästa säsong kommer att avgöras i fem matcher istället för en finalmatch. I en intervju med SVT Sport förstärker Peter Gentzel den känslan.

ANNONS

– Jag ser ingen anledning till att det inte skulle bli av, säger han till SVT Sport.

2005 gick formatet över till det nuvarande med en finalmatch. Men nu önskar klubbarna förändring och allt talar för att det blir så redan nästa säsong, både i SHE och i Handbollsligan.

– I förra veckan hade vi möten tillsammans med föreningarna där de enhälligt tog beslut om att ändra finalupplägget från att enbart spela en final till att spela bäst av fem även i final, säger Peter Gentzel, vd för Svensk Elithandboll, till SVT Sport.

Nu har en ansökan om förändringen skickats in till handbollsförbundets förbundsstyre. Men ett definitivt besked kommer inte att kunna ges förrän styrelsen har godkänt ansökan.

– Det är svårt att säga exakt när det slutgiltliga beslutet kommer att ges, jag skulle tippa på att det kommer i slutet av juli. Men jag ser egentligen ingen anledning till att det inte skulle bli av, säger Gentzel till SVT Sport.

LÄNK: Handbollsbasen: ”Det blir fem SM-finaler”

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here