Full fart och målvaktsmagi – Alingsås fångade in Ystad

Samuel Lindberg mot Anders Persson. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Alingsås var på väg ut ur slutspelet efter en kvart med rejäl måltorka. Då vände gästerna utvecklingen med spring i benen och stabilt försvar. Niklas Kraft hann med att bli ett monster för Ystads IF som tappade matchen totalt, 21–28.

Kvartsfinal fyra svängde på ett dramatiskt sätt. Utan större spänning stod det ändå tidigt klart att lagen får rikta in sig på en femte och avgörande batalj.

Alingsås började för bryskt bakåt. Samtidigt fick Ystad till försvarsjobbet på bästa sätt, fällde ner bommen på ett smart sätt och överlät resten till Anders Persson som fick tag i flertalet bollar.

Den superrutinerade keepern limmade avslut när han inte helt sonika mötte skyttarna i löjligt rätt position mellan stolparna och vägrade länge att släppa in Alingsås i matchen.

Bortaspelarna var bevisligen i aktion på arenagolvet. Det var svårt att de gav sig själva chansen med två mål den första kvarten.

Sedan ändrades matchbilden raskt. Alingsås kom till med fart och fick slutspurten i halvleken att kretsa kring kantspringarna Andreas Berg och Samuel Lindberg plus William Andersson Moberg som fintade sig fram.

Niklas Kraft kom ikapp i målvaktsmatchen, gästerna slog tillbaka från 9–5 på tavlan till 9–10 i paus.

Ystad gick på tomgång i skyttet och var bara aningen bättre när akt två drog igång.

Hemmalaget slarvade bort bollen enkelt, alldeles för ofta för att kunna utmana Alingsås som tog möjligheten att dominera med pondus.

Felix Claar (sju mål) drev på, Mishels Liaba hittade rätt i avslutsögonblicken och fick med sig Andreas Lang som skarpskytt. När Ystad stundtals attackerade med bättre kvalitet var Kraft beredd med ännu en räddning.

Slutfasen av första spillde över till hela andra halvlek som gav Alingsås ett ointagligt försprång och momentum i kvartsfinalserien.

Ystad där Ludvig Hallbäck höjde sig över mängden med sex fullträffar var inte i närheten av att hejda gästernas framfart, när den väl tog fart. Å andra sidan krävs fortfarande en seger, varken mer eller mindre, för att laget ska nå semifinal.

Ystads IF–Alingsås HK 21–28 (9–10)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
2-2 i matcher. Nästa match spelas måndag 22 april i Alingsås.