Freiman vill, men får inte lämna Guif

Helge Freiman, Eskilstuna Guif. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Guif är som vi tidigare rapporterat om i ekonomisk kris och vill därför sänka alla löner med 30 procent. Alla spelare vill dock inte gå med på dessa villkor och Helge Freiman ville lämna för seriekonkurrenten Hammarby IF HF, men fick nej från Guif.

Det är Sportbladet som publicerat uppgifter om att flera av Guifs spelare valt att avvisa Guifs önskemål om sänkta löner. Istället för lönesänkning hade Helge Freiman blivit erbjuden ett kontrakt med Hammarby IF HF men övergången stoppades av Guif.

– Utan att säga vilken klubb det gällde så hade jag ett färdigt kontrakt där den nya klubben skulle ta över mitt nuvarande kontrakt och egentligen skulle bara papperna skrivas på, men Guif stoppade allt, säger Freiman till Sportbladet.

Freiman fortsätter:

– De tyckte inte att lösningen var bra, helt enkelt. Det känns väldigt lustigt, och jävligt märkligt, att sätta mig i den situationen. Det är ju ändå det här jag lever på.

Även om Guif förmodligen inte skulle dra in en stor säck med pengar på Freimans övergång till Bajen, skulle de åtminstone bli av med en ganska stor lönepost.

Freiman har kontrakt med Guif säsongen ut och option på att förlänga ytterligare ett år. Till Sportbladet avslöjar dock Freiman att en förlängning inte är på tal just nu.

Läs hela intervjun med Helge Freiman här.