Freiman lämnar AHK – flyttar till Stockholm

Alingsås Helge Freiman Foto: Nicklas Elmrin

Helge Freiman kom till Alingsås HK under säsongen, men det kommer inte att bli någon fortsättning i klubben. Mittnian kommer att flytta hem till Stockholm, det skriver AHK i ett pressmeddelande.

Freiman tillbringade tre skadefyllda säsonger i IFK Kristianstad innan han i november kritade på för Alingsås HK. Kontraktet skrevs säsongen ut med option på förlängning, något Freiman nu bestämt sig för att tacka nej till. Istället flyttar 29-åringen hem till Stockholm.

– Jag har alltid känt att det är i Stockholm jag ska vara i slutändan. Nu har jag landat i ett beslut att det finns andra saker som är viktiga, jag vill kunna vara nära familj och vänner. Sen var jag ska ta vägen med handbollen vet jag inte just nu. Det jag vet är att jag kommer att bo i Stockholm, säger Helge Freiman i pressmeddelandet.

Christer Mårtensson är sportchef i Alingsås HK och säger så här om Freimans beslut:

– Vår grundplan har hela tiden varit att Helge skulle stanna hos oss även efter säsongen. Men så blir nu inte fallet, och vi respekterar givetvis hans beslut. Vi tackar Helge för den tid han varit hos oss och önskar honom lycka till framöver.