Fredrik Teern är tillbaka

Fredrik Teern har i flera säsonger tillhört den absoluta eliten av försvarsspelare i Handbollsligan. Med sin kraftfulla och aggressiva spelstil har han som få skapat besvär för motståndarlagens spel från det viktiga området i mitten. Sedan säsongen 2013 har han varit given i Alingsås HK och med dem blivit svensk mästare 2014. Inför innevarande säsong blev Fredrik värvad till Önnered. Tillsammans med värvningen av Christoffer Brännberger från Sävehof blev värvningen av de två mittlåsen en av Handbollsligans mest spektakulära.

Tyvärr har  ingen av de två hittills kunnat spela denna säsong på grund av skador – tills nu när Fredrik Teern gjorde comeback i matchen mot Hammarby. En match där Önnered tog två poäng efter sex raka förluster.

– Det kändes bra att komma igång i igen. Jag har kunnat träna delvis under uppehållet men de sista veckorna har jag kunnat köra för fullt, sade Fredrik till Handbollskanalen.

Fredrik gjorde en gedigen insats i sin comeback och var nöjd med sin insats utom vad gällde de två utvisningarna.

När nu även Christoffer Brännberger lär vara klar för comeback inom kort ökar troligen Önnereds möjligheter att nå sitt mål om en slutspelsplats.

Anders Hilmersson