Fredrik Petersen lämnar Malmö – klar för IFK Ystad

Fredrik Petersen, HK Malmö. Foto: Christian …Örnberg, Bildbyrån

Den förre landslagsspelaren Fredrik Petersen lämnar HK Malmö med omedelbar verkan och är nu klar för moderklubben IFK Ystad.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Tidigare under onsdagen avslöjades att Fredrik Petersen kunde komma att lämna HK Malmö för att återvända till IFK Ystad. Ett rykte som under kvällen bekräftas av HK Malmö där ordförande Jörgen Rasmusson säger till klubbens hemsida:

-Detta har skett i stort samförstånd mellan oss, Fredrik Petersen och IFK Ystad. Vi har haft många och bra samtal vilket utmynnat i att detta är bästa lösningen för alla parter. Vi önskar Fredrik all lycka i hans fortsatta karriär och vi ser fram emot att möta honom igen, om än som motståndare.

Petersen fyller 35 år i augusti och med familjen i Ystad finns det tydliga anledningar till önskan om klubbyte. Så efter en lång karriär i GOG, Bjerringbro-Silkeborg, HSV Hamburg, Füchse Berlin och HK Malmö återvänder nu Petersen till IFK Ystad. Klubben han lämnade redan 2006 efter ett fint genombrott på elitnivå.

Totalt spelade han 157 A-landskamper och gjorde 430 mål. Största meriten är givetvis OS-silvret från 2012 då Petersen inte bara lirade på V6 utan också hade en mycket framgångsrik jokerroll på niometer.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here