Fredrik Lindahl sätter punkt som spelare

Fredrik Lindahl. Foto: Mats Javerud/Bildbyrån.

Han gjorde mäktiga 22 säsonger på högsta nivå. Fredrik Lindahls tid som SM-guldvinnare, utlandsproffs och profil i Handbollsligan är nu över, meddelar HK Malmö på sin hemsida.

Hjobördiga Lindahl gjorde elitseriedebut som 17-åring och fick senare samma säsong (2000/01) uppleva SM-guld med Redbergslids IK. De vita eleganterna behöll honom på högersidan till 2006, samtidigt som Lindahl också visade framfötterna med UVM-guld.

Efter fyra år i projektet FC Köpenhamn hittade han tillbaka över sundet, närmaste vägen till HK Malmö som haft 38-åringen på lönelistan sedan 2010.

– Jag vill säga tack till alla i klubben och till alla som varit med och stöttat från läktaren under min tid i HK Malmö. Jag har trivts väldigt bra vilket framförallt alla mina lagkamrater och ledare som jag träffat dagligen genom åren haft en stor del i, säger han till klubbens hemsida.

– Det har också varit roligt att få vara med på resan från att ha varit nära på nykomlingar när jag kom till klubben jämfört med som nu under de senaste åren när vi har varit ett stabilt lag i toppen av Handbollsligan, fortsätter Lindahl till klubbsajten.

Över 500 fullträffar och fler än 300 assist blev hans facit som meste spelare i Malmötröjan.

– Fredrik Lindahl är definitionen av professionalism. Han är ett föredöme när det gäller träning, förberedelser och är en spelare som alltid gör jobbet. Hans karriär är smått makalös med mängder av landskamper och dubbla SM-guld, säger sportchefen Robert Månsson till klubbens hemsida.

Länk: Fredrik Lindahl avslutar sin långa spelarkarriär